Invictus Capital introduceert Bitcoin-alphafonds met negatieve bescherming voor beleggers

Invictus Capital, een toonaangevend platform voor vermogensbeheer in de vorm van een blokketen, heeft het nieuwste fonds in zijn aanbod aangekondigd, dat de beleggers een blootstelling aan BTC biedt en tegelijkertijd een extra rendement en een bescherming tegen neerwaartse risico’s biedt.

Het Invictus Bitcoin Alpha Fund (IBA) is ontworpen om beter te presteren dan BTC door gebruik te maken van opties en leenstrategieën die BTC-beleggers op lange termijn een hoger rendement willen bieden. Het fonds zal te allen tijde een volledige BTC-blootstelling behouden, terwijl het gebruik maakt van bedrijfseigen leensoftware om extra rendement te genereren. Wereldwijde beleggers kunnen intekenen op het fonds met een deel van de crypto-activa, waaronder USDT.

„De opname van het IBA-fonds in eender welke kalendermaand zal geplafonneerd worden op -10 procent – dit wordt bereikt door de aankoop van een out-of-the-money putoptie – wat het fonds het recht geeft om bitcoin-holdings boven de marktwaarde te verkopen in geval van een prijsdaling“, legt Daniel Schwartzkopff, CEO van Invictus, uit. „De prijs van deze putoptie wordt gedekt door de verkoop van een verregaande out-of-the-money call-optie en het rendement dat wordt gegenereerd door het uitlenen van de activa van het fonds via het Invictus Margin Lending Fund – waarbij het eerste wordt geactiveerd door middel van portefeuillemargeovereenkomsten met de platformen waarop wij actief zijn.

Met haar blootstelling aan de originele cryptocurrency van de wereld en een „drawdown floor“ is IBA ideaal voor beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren met een belegging die waarde biedt over een aanzienlijke tijdsdrempel.

„De rendementen van Bitcoin vertonen een lage correlatie met de meeste traditionele activaklassen, waardoor het een krachtige aanvulling is op de holistische portefeuille van een belegger“, aldus Schwartzkopff. „Het fonds is geschikt voor beleggers met een middellange- tot langetermijnhorizon. In het bijzonder kan het aantrekkelijk zijn voor lange termijn bitcoinhouders die hun lange blootstelling willen behouden, maar zich zorgen maken over grote prijsdalingen“.

IBA biedt de beleggers een eenmalige kans om te beleggen in een echt revolutionair activum dat zijn potentieel nog niet ten volle heeft gerealiseerd, en zorgt er tegelijkertijd voor dat hun kapitaal wordt beschermd tegen plotse exogene schokken.

„De marktkapitalisatie van Bitcoin verbleekt in vergelijking met meer traditionele financiële activa zoals aandelen, obligaties of zelfs goud,“ legt Schwartzkopff uit. „Dit betekent dat bitcoin een enorm opwaarts potentieel heeft als het zelfs maar een klein deel van de traditionele markten kan veroveren. Deze asymmetrie maakt Bitcoin Lifestyle aantrekkelijk voor investeerders die bereid zijn om een kleine hoeveelheid investeringskapitaal te riskeren voor de kans op een buitenproportioneel rendement“.

Het fonds rekent geen beheersvergoeding aan, maar een prestatievergoeding van 20 procent die wordt berekend op basis van de outperformance van de spot – waarbij backtests van de strategie een aanzienlijke outperformance laten zien als gevolg van de bescherming van de onderkant van de markt. Het fonds is al operationeel en heeft sinds zijn lancering medio augustus meer dan $450.000 opgehaald.

Bewezen succes brengen aan Bitcoin

Om IBA succesvol te beheren, zal Invictus Capital gebruik maken van het succes van haar aanbod uit het verleden, waaronder Crypto 20, het eerste geprofiteerd hebbende crypto-activafonds; Hyperion, het eerste geprofiteerd hebbende durfkapitaalfonds ter wereld; en het EMS-fonds, een innovatief infrastructuurfonds voor zonne-energie.

Invictus creëert waarde voor haar investeerders door een wetenschappelijke en datagestuurde aanpak die investeringsbeslissingen vereenvoudigt, transparantie rond de interesse van investeerders die de privacy beschermt en brede samenwerkingsverbanden die gebruik maken van een divers scala aan kennis en vaardigheden.

Het unieke aanbod van IBA, gecombineerd met de bewezen expertise van Invictus Capital, heeft een investeringsmogelijkheid gecreëerd die echt nieuw is in de Bitcoin-ruimte en iets dat veel aandacht zou moeten krijgen van investeerders.

U kunt meer leren over IBA via Invictus Capital’s Litepaper en slide deck.